Friday, December 10, 2010

Sampai bile?

Salam Muharram pada semua umat islam..
setiap tahun untuk tiga tahun kebelakang ini..saya mempunyai satu azam yg tidak tercapai2 huhu..sampai bile agaknye ia akan berlarutan?saya sendiri dah tak sanggup tapi masih tiada kekuatan untuk membetulkan semua keadaan..Ya Allah berilah hambaMu ini kekuatan untuk membetulkan segalanya..

Hanya Kau yg tahu betapa hancurnya hati ini setiap kali melakukan itu pada org2 yg penting dan yg aku sayang dunia akhirat..dari mana agaknya harus aku mulakan hurmm bingung dan buntu rasanya..

Kerana itu lah aku memilih untk berjauhan walaupun rindu dendam yg sgt mendalam dijiwa ini..kerana jika tidak makin byk ia akan berlaku..aku berharap suatu masa nant aku akan mendapat kekuatan itu dan membetulkan segala2nya..amin..

Friday, March 5, 2010

Tak Sedar2..haisshh..

Tak faham dengan perangai sesetengah manusia nie yg asyik nak menyalahkan org bila hidup mereka tak tenang and bermasalah..ape masalah sebenar diorg nie ek??yang tak leh bla tue diorg salah2kan org lain macam la diorg nie sblmnye perangai macam nabi..tak sedar ke sebab tindakan diorg dulu la hasilnya skrg diorg dapat..lagi wat saya xleh terima tue diorg salah2kan org yg mmg tak bersalah atau org yg sbnrnye adlh mangsa keadaan..

Semakin si mangsa diamkan diri,semakin sedap utk mereka pijak2 mangsa..sudahnye hidup mereka jugak yg xtenang n si mangsa hidup seperti biasa..kamu2,sudah2 la hidup mnyalahkan org lain..cermin diri tu dulu..kalu da rasa diri tue mmg da tempat yg betul sgt..kuar tampilkan diri n setelkan ape yg tak puas hati..kalu rasa diri tue pon ade tak betolnye duduk kat tempat kamu tue diam2..jgn nak bising2!!

Org yg mcm nie pon ade kat dunia nie..tula pengaruh cite sinetron byk sgt..watak2 dlm sinetron jek yg byk mcm diorg nie..salah sendiri tapi sibuk nak salahkan org lain..ape kes tah!!
~for children,please don't try this at home~
wat org benci kat adik2 jek nant,ok?!jadi lah muslim n muslimah sejati..bukan sekadar luaran tapi juga dalaman..

Tuesday, February 23, 2010

Sabar boleh tak?

Salam panas semua..hakhakhak..
Sekarang nie musim panas yang amat sangat hurmm..abg cik saya pegi klinik haritu sbb demam pastu doktor tue ckp kne minum air yang banyak sebab sbb cuaca sangat panas skrg..dekat perlis suhu cecah 38 huhu panasnye..tapi dia ckp keadaan nie sampai hujung bulan dua nie jek..nant bulan 3 ok la balik InsyaAllah..

Cakap pasal panas nie kan,korg panas tak kalu korg baru buka mulut nak cite something pastu org lain da potong ckp korg??amat biadapkan sikap tue??saya amat panas hati la dengan orang yg bersikap mcm tu..sudahnye org yang nak ckp tadi terus berdiam diri n mungkin jugak lupe terus ape yg dia nak citekan..saya kene kadang2 tapi kalu org lain yang kene pon saya sakit hati gak huhu..berapi rasa bile terjadi mcm tue..bukan ape..kalu yea pon excited sgt nak cerita ke tak bole ke simpan dulu kejap smpi org tue habis ckp..tah ek..xde ke rasa hormat skit dkat org yg nak bercerita tue??hurmm tah la tak paham2..

Ingat2 la skit ek kalu nak bercerita tue..hormat2 skit org lain same..

Wednesday, February 17, 2010

Aku Redha jika itu membahagiakanmu~

Sedih ek bile tau ade org lari-lari dari kite disebabkan perbuatan kite jugak??hurmm da dua kali berlaku..first time mungkin ingt kebetulan tapi tadi berlaku skali lagi..n mmg bukan kebetulan la tue namanye..

Yea2,mmg salah saya..saya yang lari2 dari dia dulu n reject mcm tue jea sblm ape2 yg confirm..tah ek saya nie pon mmg byk sgt fikir..agaknye mmg org yg tak pandai nie byk sgt fikir kot huhu..tapi tah la..kesilapan tue bukan saya biarkan jek..saya cube perbaiki ape..bknnye saya terus diam n terus membisu..saya mesej dia time raya untk memohon maaf..mungkin dia ingt msg yg saya bagi tue hanya sekadar msg wajib yg akan dihantar kepda setiap org di malam takbir..saya bagi dia dua msg yg berlainan yang saya karang sendiri ayatnye..saya tahu saya mungkin telah buat dia terasa jadi saya ambik langkah menghantar msg tue..niat saya hanya untuk tidak memutuskan tali silaturrahim sesama manusia..tapi kedua2 msg saya tidak dibalas..tapi masa tue saya tak fikir sgt..saya fikir baik jek..

so,saya mendiamkan diri jek..sehingga la jumaat malam sabtu saya on ym setelah lama saya tak on dgn visible,mlm tue n dua malam seblmnye saya da start appear to everyone kembali smpi la kehari ini..mlm tue saya on n saya nampak dia pon on..so saya pon biarkan dulu beberapa minit..baru jek nak tegur,dia offline..ermm mlm tue saya kecik2 gak la hati,tp xberapa sgt sbb saya fikir mungkin dia just on skjp jea kot..n perkara tue berulang lagi tadi..kali nie mmg sah la dia lari sbb nmpk nama saya..sbb sblom nie masa saya on ym dlm mood invisible saya tgk lama jek dia on..xde plak dia masuk sekejap n kuar..hurmm nampak sgt..hurmm saya tak salahkan dia kerana membenci utk melihat nama saya..saya yg lari dari dia dulu..so skrg nie mungkin dia nak memudahkan kerja saya,so dia larikan diri dari saya..tapi saya sedih la..saya nak berbaik2 dgn dia sbgai kawan..mungkin belum smpi masanya kot..xpela biar la dia dgn dunia dia..kan bagus kalu dia set appear permenantly offline kat nama saya tue..so bile dia wat mcm tue saya tak nmpk n saya takkan rasa mcm nie..

bile da mcm nie baru saya rasa,saya nie kejam wat org sesuke hati saya..padan muke saya..sebab tue la saya takde kawan kot huhuhu..tah la,keliru..betul ke tak betul pe yg saya buat sbnrnye huhu..

Saturday, February 13, 2010

Perempuan oh perempuan..

Sangat tak faham dengan sikap perempuan sekarang nie..baik muda atau pun tua..(ckp mcm diri aku nie bukan perempuan jek haha)..bukan la tak semua perempuan mcm tue..sesetengah yang sangat desperate..urghh!!kalu yg muda mungkin senang nak balas or mengambil sebarang tindakan kot..tp tah ek..nie yg dikisahkan sgt nie yg dah berumur..mcm mne nak buat??

Memang nmpk la desperatenye tue yang amat tak boleh bla betul..tah mcm mne dia bole dpt no hp abah tah..adeh,da dpt tue asyik la call jek..suruh watkan doa selamat lah,barang itu hilang lah,barang ini hilang lah..yang paling tak leh handle tue,org masuk rumah tapi dlm byk2 dia suka seluar hahaha..ape ke benda la mak cik oii!!pastu mintak wat sembahyang hajat sebab kucing kesayangan hilang..ape motif dia!!!!!

Ya Allah,tolong la..masalah nye dia tue lagi tua dari mak bole..kenapa ek mesti ade org mcm nie??abah pon dah bosan jek nak layan..merepek2 jek masalah dia tue..hurmm tapi dia blom tau langit tue tinggi ke rendah hahaha..sebab mak masih blom nak bersuara lagi..kalu dia da bersuara nant tak tau la ape nak ckp huhu..

Lagi satu kes perempuan desperate nih lagi la..ikutkan da naik menyampah sgt2 dah kalu ingtkan..tapi kdg2 hiburan gak sbb bile diingatkan balik mesti akn ketawa besar..da berjaya dpt ape yg ko nak sooo,berambus la wat ape yg suke!!!tapi kenape still nak gak berhubung or tercari2 lagi ex laki kau tue!!ape yg ko xpac??da dpt konon nak berbaik2 ke ngan bekas or nak jdkan ex dia bff ke?huh!!
no,no sbnarnye ko tue rse mcm terancamkan??eh,hello ko tue da dpt bekas org jek,tak payah nak poyo la..sblm nie ko yg berani sgt nk ambik hak org pastu skrg ko sndri yg takut dengan bayang2 sndri..kenapa??sbb bayang2 ko lagi cntik dr muke ko yg sebenar eh??hahaha..sgt kelakar la weh..
da la tue,tak dpt cari ex secara direct,cari pulak melalui sumber2 lain yg terdekat dek kerana nak gak rapat2..adeh,bodoh la insan2 mcm nie..dah2 la weh,tak payah nak ganggu hidup org..jaga jela hidup ko dgn balak ko yg ko rebutkan tue..org tak kacau hidup ko kenapa ko nak kacau hidup org plak..FYI,hidup dia lagi tenang la dari sblm nie..lagi bebas nak wat pape..sudah2 lah ek..bawak2 la bertaubat banyak2..

Pada perempuan2 yg lain tolong la jangan jadi mcm diorg nie..PEREMPUAN DESPERATE!!!byk lagi lelaki lain..kenape mesti ambik atau nak cube ambik hak orang lain..kalau ade yang da berniat tue,bawak2 la beristighfar dan bertaubat banyak2..ingt Allah n ingt adenye balasan terhadap sesuatu benda buruk yg kite wat pade org..ingt 'what u give,u get back'..hentikan lah niat tue..kalau ko da dpt pon ko ingt ko akan bahagia n tenang ke??tak jugak..ko menambah musuh,org sebut yg buruk2 pasal ko,bile org asyik ckp jek bukan ke jadi doa?kalu yg baik2 xpe,nie yg buruk2..tue yang dari pihak org..dari pihak ko sndiri pon tak gak tenang..ko jadi takut ngan bayang2 sndiri..hurmm banyak buruk daripada baik la senang cite..

Sekian,Salam..

Wednesday, February 3, 2010

Forgive me when I whine~



Today upon a bus I saw a lovely girl with golden hair.
and wished I were as fair.
When suddenly she rose to leave.
I saw her hobble down the isle, she had only one
leg and wore a crutch, but as she passed, a smile...

Oh, God forgive me when I whine,

I have two legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy. That man who sold them had such charm. I
stopped to talk to him, he seemed so glad - if I was late could do
no harm.And as I left he said to me, "I thank-you, you had been so
kind. It's nice to talk to folks like you, you see," he said, "I am
blind."

Oh, God forgive me when I whine,

I have two eyes, the world is mine.

I saw a child with eyes of blue.
He stood and watched the others play, he did not know what to
do. I stopped a moment and said, "Why don't you join the others,
dear?" He looked ahead without a word and then I knew, he couldn't
hear.

Oh, God forgive me when I whine,

I have two ears, the world is mine.

With feet to take me where I go, with eyes to see the sun-set glow,
with ears to hear what I would know.

Oh, God forgive me when I whine,

I am blessed indeed, the world is mine!


~Saya menangis bile dengar lagu nie..dengan keadaan saya sekarang nie..
insaf dengar lagu nie..saya selalu merungut dengan ketidaksempurnaan hidup saya tapi hakikatnye ada lagi yang tak sempurna hidupnya dari saya..

Tuesday, January 5, 2010

I Am Nothing..

Adakah saya tidak berhak untuk rasa selesa,bahagia dengan apa yang saya buat..kenapa org selalu nak salah faham dengan setiap yang datang dari saya??

Takde niat pon nak bangga atau poyokan diri ke..maksud ayat saya tue ialah dalam folder gambar tue hanya muka2 kami iaitu saya dengan my lovely sister juga kawan2..takde muka org lain dan juga lelaki..itu yang dimaksudkan dgn tentang kami..hanya kami..ape yang susah sangat nak faham..takkan la saya nak terangkan panjang lebar kat dalam folder tue..

kalau yea pon saya nak bangga ape salahnye sbb benda nie satu jea wat mse skrg nie yang saya ade n bole nak dibanggakan..saya xde ape2 yang lain yang nak dibanggakan..TAK ADE APE2..so xleh ke saya nak bangga dgn perkara tue sbb dlm ape keadaan saya sekali pon diorg ade disisi saya n tak pernah nak tinggalkan saya..lain la org lain..mcm2 diorg leh banggakan..kerja bagus,da habis study,ade barang2 bagus n mcm2 lagi..saya xde semua tue..saya ade family n kawan2 jea yg bole nak dibanggakan..so salah ke??letak gambar tue sbgai kenangan..kalau tetibe dlm laptop hilang gambar2 tue at least kat tenet ade lagi..

Offcourse saya sangat2 sayang n hargai relationship saya dgn diorg n insyaAllah saya akan pertahankan tue..tak payah la nak ckp "nak tgk sejauh mne akan bertahan"..nape suke ke tgk org gado2 n bermasam muka..kalau yea pon nak bagi nasihat bole tak gune ayat yang bagus skit..nak gurau pon tgk la tempat n masenye..manusia nie moodnye ade naik turunnye..

Tolong la bagi saya ruang utk saya wat pe yg saya suke..saya perlukan itu utk mengembirakan hati saya..kalau menyampah jgn tgk..kalau takut jadi ape2 doakan yang baik2..saya sedih la..usahkan nak bantu..tolong jaga hati pun susah..lagi satu tau ke niat saya wat tue ape??nie terus2 nak nilai n jatuh hukum..padahal satu kisah pon xtau..

da la tgh down skrg nie..tiba2 plak benda mcm tue pon org nak nilai2 beria sgt..sakit sgt rasa..tak payah nak judge2 org..kadang2 sibuk2 judge org,diri sendiri pon ramai yang tak suka kot..